Bábovka s jahodovou marmeládou
250 g másla
150 g cukru krupice
1 sáček vanilkového cukru
4 vejce
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
230 ml mléka
jahodová marmeláda
nasekané mandle
Máslo utřeme s oběma cukry a pomalu zapracujeme po jednom vejce. Po částech přidáváme obě mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva, špetku soli a nakonec přilijeme mléko.
Do formy vymazané máslem a vysypané moukou vlijeme 3/4 těsta. Navrch poklademe kopečky marmelády smíchané s mandlemi a stěrkou jí opatrně rozetřeme. Zalijeme zbývajícím těstem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180% asi hodinu.
Upečenou bábovku poprášíme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat