Třešňová bublanina



3 vejce
150 g cukru krupice
10 lžic oleje
10 lžic mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
třešně

Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko a poté postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře promícháme. Sníh přimícháme do těsta.
Lehké těsto pomalu vlijeme do pekáče vyložený pečícím papírem, rozprostřeme po něm třešně (vypeckované nebo s peckami, jak kdo čemu dává přednost) a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C na cca 35 minut.
Po upečení necháme bublaninu vychladnout a podáváme jí silně poprášenou moučkovým cuktrem.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky