Péřový zajíček




množství na klasickou formu

170 g másla
150 g cukru
4 vejce
šťáva + kůra z 1/2 citrónu
300 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
1 vanilkový puding
2 dcl mléka

Máslo s cukrem a žloutky si utřeme do pěny. Přidáme citrónovou kůru a citrónovou šťávu, dále polohrubou mouku s práškem do pečiva a pudingem, nakonec přilijeme mléko a vše důkladně promícháme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Na závěr můžeme přidat kandované ovoce.
Formu si vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, nalijeme do ní lehké těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 45 minut.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky