Čokoládový fondant
2 vejce
2 žloutky
60 g cukru
100 g tmavé 70% čokolády
100 g másla
2 lžíce hladké mouky
Nejprve si předehřejeme troubu na 230°C.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a v jiné míse do husté pěny vyšleháme vejce se žloutky a cukrem. Až máme čokoládu s máslem rozpuštěnou, pomalu jí vmícháme do vaječné pěny. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a vše vlijeme do máslem vymazaných a kakaem vysypaných formiček.
Formičky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 6-7 minut. Sledujeme, aby byl upečen tenký okraj a tím vnitřek zůstal tekutý.
Po upečení je necháme ještě minutku odpočinout, poté je vyklopíme a lehce poprášíme moučkovým cukrem. Podáváme se šlehačkou nebo zmrzlinou.
Dobrou chuť!
(recept z webu www.Kitchenette.cz)
Komentáře
Okomentovat