Rychlý švestkový koláč bez drobenky


kvásek:
100 ml méka
10 lžiček cukru krupice
1 droždí

těsto:
300 g hladké mouky
špetka soli
1 vejce
150 ml oleje

švestky, cukr moučka

Nejdříve si z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. 
Ve větší míse smícháme hladkou mouku, špetku soli, vejce a olej a přidáme již vzniklý kvásek. Vymícháme hladké těsto, které necháme v klidu a teple 45 minut kynout.
Po vykynutí ho rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, na vrch rozprostřeme omyté, vypeckované a na kostičky pokrájené švestky a dáme do předem vyhřáté trouby na 220°C. Pečeme 20 minut.
Po upečení švestkový koláč posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky