Perníkové muffiny
100 g másla
80 g cukru
3 vejce
1 lžíce medu
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
špetka soli
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
3 lžičky perníkového koření
80 ml mléka
krém:
250 g mascarpone
70 ml smetany
moučkový cukr podle chuti
lžička skořice
Nejprve utřeme máslo s cukrem do pěny. Poté postupně vmícháme jedno vejce po druhém a až budeme mít hladkou hmotu, přidáme lžíci medu.
V jiné míse si smícháme všechny sypké suroviny (oba druhy mouky, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, perníkové koření) a postupně je přisypáváme do vaječné hmoty a přiléváme mléko.
Vzniklé hladké těsto plníme do košíčků na muffiny a vložíme je do předem vyhřáté trouby na 175°C. Pečeme cca 30 minut.
Upečené vychladlé muffiny zdobíme krémem z mascarpone, který jsme si ochutili cukrem, skořicí a rozředili smetanou.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat