Špaldová bublanina


150 ml špaldové mouky
50 ml hladké bílé mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
70 g přírodního cukru
1 sáček vanilkového cukru
125 ml hustého bílého jogurtu
20 g rozpuštěného másla
30 g řepkového oleje
2 vejce
350 g ovoce

Smícháme olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do této směsi metlou pomalu zašleháme jedno vejce po druhém. Poté přidáme polovinu mouky smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Dobře promícháme. Nakonec přimícháme druhou polovinu mouky.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, povrch hustě poklademe ovocem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut.

Dobrou chuť!

(www.apetit.cz)

Komentáře

Oblíbené příspěvky