Nepečený kakaový řez



1/2 l mléka
1/2 šálku cukru krupice
3 žloutky
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
150 g měkkého másla
100 ml mandlového likéru
3 balíčky kakaových Bebe sušenek

V nepřilnavém hrnci zahřejeme polovinu mléka s cukrem. V jiné nádobě si smícháme druhou polovinu mléka se žloutky, hladkou moukou a kukuřičným škrobem. Vše vlijeme do mléka s cukrem a intenzivně mícháme dokud nám nevznikne hustý puding. Hotový puding necháme vychladnout.
Do šlehače vložíme měkké máslo a aspoň 5 minut ho necháme šlehat. Poté po lžících přidáváme vychladlý puding a nakonec mandlový likér. Šleháme do hladkého nadýchaného krému.
Do vhodné nádoby vrstvíme kakaové sušenky a krém. Poslední vrstvu tvoří krém. Řez dáme do lednice pře noc vychladnout. Před podáváním ho poprášíme kakaem.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky