Mrkvový dort



korpus:
4 vejce
1 1/2 hrnku třtinového cukru
2 lžičky javorového sirupu
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
1 1/2 hrnku oleje
7 nahrubo nastrouhaných mrkví
1 hrnek vlašských ořechů

krém:
500 g mascarpone
7 lžic moučkového cukru
1 lžička javorového sirupu
1 lžička vanilkového aroma
šťáva z 1 citrónu
nastrouhaná kůra z 1 citrónu

Nejprve si vyšleháme vejce s cukrem a javorovým sirupem. Poté přidáme polohrubou mouku, jedlou sodu, kypř. prášek do pečiva, sůl a olej. Teprve až na závěr přimícháme strouhanou mrkev a ořechy. Těsto nalijeme do dortové formy a vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C. Pozvolna pečeme 1 hodinu.
Po upečení necháme korpus vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Smícháme mascarpone s cukrem, javorovým sirupem, přidáme vanilkové aroma, šťávu a kůru z jednoho citrónu.
Vychladlý korpus podélně rozkrojíme a spodní část pomažeme polovinou krému. Přiklopíme vrchní část korpusu a na ten rozetřeme zbylý krém. 
Dort si můžeme ozdobit lístky meduňky či máty.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky