Kynuté "Honzíkovy" buchty od mé maminky


150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 droždí
1 vejce
špetka soli
1 lžička cukru
100 g rozpuštěného másla
1 sklenka mléka 
švestková povidla

V míse smícháme obě mouky, přidáme sáček droždí, vejce, špetku soli, lžičku cukru, rozpuštěné máslo a podle potřeby přiléváme vlažné mléko. Rukama uhněteme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém míste vykynout. Poté si těsto přesuneme na vál, znovu prohněteme a z kousků si tvoříme bochánky do jejichž důlků lžičkou vkládáme švestková povidla. Povidla uzavřeme těstem a bochánky jeden po druhém skládáme vedle sebe do pekáčku, kam jsme nalili cca lžíci oleje a pokryli jím celé dno. Buchty tím olejem ještě celé pomažeme a celý pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 40 minut, dokud nám krásně nezezlátnou.
Upečené buchty poprášíme moučkovým cukrem a necháme je ještě v pekáčku vychladnout. 

Dobrou chuť!




Komentáře

Oblíbené příspěvky