Trhací buchta


300 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
5 g sušeného droždí
1/2 lžičky soli
2 vejce
60 ml vody
80 ml mléka
60 g másla

na potření:
60 g rozpuštěného másla
100 g třtinového cukru
2 lžíce mleté skořice
mleté oříšky či mandle

Ve větší míse smícháme mouku, moučkový cukr, droždí, sůl, vejce a vodu. Poté přilijeme rozpuštěné máslo s mlékem, které jsme předtím nechali společně zahřát v jednom kastrolku.  Uhněteme ne příliš hutné těsto, které napovrchu poprášíme hladkou moukou a celé přikryjeme utěrkou. Mísu postavíme na teplejší místo a necháme vykynout (přibližně na jednu hodinu). 
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále do většího obdélníku cca 30x50 cm. Potřeme jej rozpuštěným máslem, posypeme třtinovým cukrem, skořicí a oříšky. Plát rozkrojíme na 6 stejných pruhů, poklademe je jeden po druhém na sebe a celý pruh nakrájíme na 6 širokých obdelníků.
Obdélníky naskládáme vedle sebe do formy na chlebíček kterou jsme si vyložili pečícím papírem a ještě jej přikryjeme utěrkou a dalších 45 minut necháme kynout. 
Nakonec formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C na cca 35 minut.
Podáváme ještě lehce teplé.

Dobrou chuť!



Komentáře

Oblíbené příspěvky