Kynutý koláč s letním ovocem


těsto:
1 hrnek vlažného mléka
1/4 hrnku cukru
1 sáček droždí
1 vejce
1/2 hrnku oleje
1 lžička soli
1 lžička vanilkového aroma
4 hrnky hladké mouky

náplň:
1 kg směsi letního ovoce (jahody, borůvky, třešně, maliny)
500 g tvarohu
100 g moučkového cukru
1 vejce

drobenka:
50 g másla
100 g cukru
40 g ovesných vloček
60 g polohrubé mouky


Pokud vlastníte domácí pekárnu, všechny ingredience na těsto do ní vsypte a dále jen čekejte až těsto hezky vykyne. Pokud tak není, vše smíchejte ručně,  přikryjte těsto čistou utěrkou a nechte jej kynout dvě hodiny někde na teplém místě.
Mezitím si omyjte, odstopkujte a pokrájejte směs ovoce a připravte si drobenku. Vše prozatím dáme do lednice.
Až nám těsto krásně nakyne, vyválíme si větší kuláté placky. Vystačí nám na cca 5 koláčů. Potřeme je tvarohem do kterého jsme přidali cukr a vejce, posypeme ovocem  a na závěr drobenkou. Přesuneme je na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.
Po upečení je necháme vychladnout.

Dobrou chuť!


(inspirace z časopisu Apetit, červenec 2016)

Komentáře

Oblíbené příspěvky