Třešňový koláč s "voňavou" skořicovou drobenkou




150 g másla
100 g cukru krupice
3 vejce
170 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
100 ml mléka
špetka soli
kůra z 1 citrónu
třešně

drobenka:
150 g másla
200 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 lžička skořice

Do pěny utřeme máslo s cukrem a postupně vmícháme vejce. Přidáme citrónovou kůru a sůl. Poté pomalu přímícháváme mouku s práškem do pečiva a mléko. Vznikne nám tužší hladké těsto. Těsto přesuneme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a hustě ho poklademe třešněmi. Ať už vypeckovanými nebo s peckami, záleží na vás. Koláč posypeme skořicovou drobenkou, kterou jsme si připravili smícháním másla, mouky, cukru a skořice. Směs jsme mačkali a drobili mezi prsty až vznikla drobenka.
Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky