Duhový dort


Korpus:
125 g másla
150 g cukru
3 vejce
1 lžička vanilkového aroma
225 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
potravinářské barvy

krém:
200 g mascarpone
400 g Lučiny
120 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového aroma
500 ml smetany ke šlehání

3 krabičky lentilek na ozdobu

Změklé máslo si utřeme s cukrem a poté postupně zašleháváme vejce. Přidáme vanilkové aroma a mouku smíchanou se lžičkou prášku do pečiva a špetkou soli. Hladké těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou si zvlášť obarvíme různým potravinářským barvivem. Barvu přidáváme podle toho, jakou intenzitu odstínu chceme mít, ale pozor! z modré a červené si ještě potřebujeme namíchat fialovou a z červené a žluté oranžovou. Proto si konkrétně tyto odstíny šetřete a nebo si je rovnou pořiďte 2x. 
Je lepší, pokud máte alespoň dvě dortové formy a každou tu polovinu si rovnou do ní rozetřete. Formu jsme si předem lehce vymazali máslem a dno vyložili pečícím papírem. Po naplnění těstem ji vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 12 minut. 
Uvedenou dávku těsta si umícháme ještě 2x (dohromady tedy 3x) a pokaždé ho rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu si obarvíme jiným odstínem barvy a vždy pečeme po 12 minutách. 
Než nám korpusy vychladnou, připravíme si krém. Lučinu si vyšleháme s mascarpone, moučkovým cukrem a vanilkovým aroma. Na závěr do krému lehce vmícháme hustě ušlehanou šlehačkou.
Vychladlé korpusy skládáme jeden po druhém na sebe a vždy povrch dostatečně pomažeme krémem. Zbylý krém také rozetřeme po stranách dortu a navrch rozsypeme lentilky.

Po rozříznutí dortu bude překvapený nejeden host na oslavě, to vám zaručuji :-)

Dobrou chuť!






Komentáře

Oblíbené příspěvky