Jablečná bábovka



4 vejce
250 g cukru
200 g másla
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 g tvarohu
6 lžic mléka
špetka soli
4 strouhaná jablka
kůra z jednoho citronu

Žloutky utřeme s máslem a polovinou cukru do světlé pěny. Poté postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, tvaroh, mléko a strouhanou kůru z jednoho citronu. Přimícháme na hrubo nastrouhaná jablka a ušlehaný tuhý sníh z bílků, do kterého jsme přidali druhou polovinu cukru a špetku soli.
Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme trochu mléka. Těsto přeneseme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 170°C cca 45 minut.
Po upečení, když je špejle po vytažení z těsta suchá, necháme bábovku lehce vychladnout. Poté jí vyklopíme z formy na mřížku a necháme vychladnout úplně. Na závěr pocukrujeme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!



Komentáře

Oblíbené příspěvky