Šlehačkový beránek


60 g másla
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 větší vejce
250 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
250 ml smetany ke šlehání


V míse ušleháme máslo s oběma cukry a postupně přimícháme vejce. Až nám hmota hezky nabyde, přisypeme hladkou mouku s práškem do pečiva a až poté přilijeme smetanu. Promícháme. Hladké těsto přesuneme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, na vrch přiklopíme druhou část vymazané a vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 175°C asi 50 minut. 
Dozlatova upečeného beránka po lehkém zchladnutí opatrně vyklopíme a nejlépe ležícího na mřížce necháme zcela vychladnout.

Dobrou chuť!


(www.apetitonline.cz)

Komentáře

Oblíbené příspěvky