Rychlé Tartaletky



1 balení máslových Tartaletek
jakékoliv ovoce
moučkový cukr na posypání

žloutkový krém (Creme Patissiere):
2 vejce
3 lžíce kukuřičného škrobu
180 ml horkého mléka
3 lžíce cukru
vanilkové aroma

nebo 1 balení Créme Patissiere (koupíte v řetězcích Marks and Spencer)

V kastrolu důkladně rozmícháme žloutky, škrob a mléko. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty. Přidáme vanilkové aroma, přelijeme do mísy a necháme vychladnout. 
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáme cukr. Vzniklý sníh vmícháme do krému, přykryjeme ho a necháme vychladnout.
Máslové Tartaletky naplníme vychladlým žloutkovým krémem (nebo použijeme již hotový lahodný Creme Patatissiere). Bohatě ozdobíme ovocem a poprášíme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky