Chlebíček Madeira



200 g polohrubé mouky
1 lžička práčku do pečiva
3 vejce
1 lžíce mletých mandlí nebo vlašských ořechů
150 g krupicového cukru
175 g změklého másla
Nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
šťáva z 1/2 citrónu
kakao

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme mandle (popř. ořechy), cukr, máslo, žloutky, citrónovou kůru a šťávu z citrónu a vše dohromady šleháme do hladké směsi. Potom do těsta pomalu vmícháme sníh z bílků. Jednu třetinu těsta si odlejeme do jiné mísy a přidáme do něho trochu kakaa.
Formu na biskupský chlebíček si vytřeme máslem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní nejdřív světlé těsto, poté tmavé těsto. 
Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 50 minut.
Upečený chlebíček necháme vychladnout a můžeme ho podávat s meruňkovým nebo pomerančovým džemem.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky