Piškotový beránek



4 vejce
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
180 ml mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
50 ml oleje
sádlo a hrubá mouka na vymazání formy

Žloutky utřeme s oběma cukry a citrónovou kůrou do pěny. Přilijeme mléko a přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme olej a bílky ušlehané do tuha. Těsto nalijeme do formy, kterou jsme si předem vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou.
Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 45 minut. Zkontrolujeme špejlí, aby nebylo těsto uvnitř ještě lepivé.
Ještě těplého beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Poté ho hustě poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme barevnou stuhou.

Dobrou chuť!

(časopis FOOD, duben 2014)

Komentáře

Oblíbené příspěvky