Andělské řezy
200 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
10 lžic oleje
10 lžic horké vody
1/2 sáčku prášku do pečiva
krém:
2 vanilkové pudingy
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
2 zakysané smetany
piškoty, silná černá káva, hořká čokoláda, marmeláda
Žloutky si utřeme s cukrem. Přidáme olej, horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C asi na 20 minut. Po upečení necháme buchtu vychladnout.
Poté buchtu potřeme marmeládou, na ni polovinu pudingového krému, na krém poklademe piškoty namáčené v černé kávě a na závěr znovu rozetřeme pudingový krém. Posypeme strouhanou čokoládou. Vše necháme ztuhnout.
Krém: Uvařený puding necháme vychladnout a poté do něj zamícháme zakysané smetany.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat