Cheesecake




200 g sušenek (světlých máslových nebo digestivních)
100 g rozpuštěného másla
500 g jemného tvarohu nebo ricotty nebo mascarpone
kůra nastrouhaná ze dvou velkých citronů a 3 lžíce šťávy
50 g krupicového cukru
3 žloutky
2 lžíce jemné krupičky

Sušenky rozmixujeme a přilijeme k nim rozpuštěné máslo. Prošleháme a směs rovnoměrně, obrácenou lžící rozetřeme do pečícím papírem vyležené dortové formy.
Do mísy dáme tvaroh (ricottu, mascarpone, lučinu), přidáme citronovou kůru a šťávu z citronů, cukr, žloutky a krupičku a cca 2 minuty prošleháváme, dokud se směs nesmísí.
Hmotu vlijeme do formy a v předem vyhřáté troubě na 180°C pečeme cca 35 minut (náplň je na dotek pevná a lehce se odtahuje od stěn).
Po upečení troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme Cheesecake hodinu chladnout v troubě.
Můžeme podávat ozdobený jahodami.



Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky