Kynutá bábovka s čokoládou a tvarohem




500 g hladké mouky
400 g másla
200 ml mléka
6 žloutků
1 balení instantního droždí
2 špetky soli
250 g tvarohu
5 lžic cukru
kůra z jednoho citrónu
150 g nutelly

Ušleháme máslo s dvěma lžícemi cukru, citrónovou kůrou a žloutky do pěny. Přidáme droždí a postupně přiléváme mléko tak, aby se spojilo s těstem. Poté vmícháme prosátou mouku a sůl. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a dáme na noc vykynout do lednice.
Ráno těsto vyklopíme na vál, prohněteme a vyválíme do velikosti většího plechu. Celou plochu potřeme nutellou a poté tvarohem, který jsme si smíchali se třemi lžícemi cukru. Srolujeme těsto do rolády a pomalu ho vložíme do olejem vymazané formy na bábovku. Těsto necháme znovu pod čistou utěrkou vykynout (cca 1 hod.)
Troubu předehřejeme na 180°C a poté již vykynutou bábovku pečeme při 170°C cca 60 minut. 

Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky