Bublanina s tvarohem




jakékoliv mražené, čerstvé nebo kompotované ovoce
450 g polohrubé mouky
240 g cukru krupice
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
150 ml vlažné vody
1 lžíce citrónové šťávy

tvarohový krém:
250 g tvarohu (vanička)
5 lžíc mléka 
1 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového pudingového prášku nebo solamylu

Nejprve ušleháme žloutky, přidáme cukr, vanilkový cukr a olej. Poté přilijeme vlažnou vodu, citrónovou šťávu a zamícháme. Řídkou směs smícháme s moukou a práškem do pečiva. Na závěr lehce přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme na moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech, poklademe ovoce a nerovnoměrně (cik cak nebo vytvoříme mřížku) nalijeme tvarohový krém.
Bublaninu pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C cca 40 min.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky