Cheesecake s brusinkovou omáčkou




260 g sušenek BeBe
150 g rozpuštěného másla
300 g sýra Lučina
500 g tvarohu
2 zakysané smetany
2 citrony
4 žloutky
250 g cukru krupice

omáčka:
400 g čerstvých brusinek
100 g cukru krupice
300 ml vody

Sušenky rozmixujeme a smícháme je s ruzpuštěným máslem. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a sušenkovou směs na její dno umačkáme. Formu si dáme na chvíli do ledničky.
V míse mezitím smícháme sýr, tvaroh, jednu zakysanou smetanu, šťávu i nastrouhanou kůru z citronů, žloutky a cukr. Sýrovou náplň nalijeme na sušenkovou směs a vložíme jej do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na 30 minut.
Dort vyndáme z trouby, rozetřeme na něj druhou zakysanou smetanu a dáme ho znovu do trouby ještě asi na 5 minut.
Po upečení necháme dort vychladnout a poté ho vložíme do lednice aby nám úplně zatuhnul (nejlépe přes noc).

Brusinkovou omáčku si připravíme tak, že svaříme vodu s cukrem, přidáme brusinky a znovu přivedeme k varu. Na mírném plameni jí za občasného míchání vaříme asi 10 minut.
Pokud nemáme čerstvé brusinky, můžeme použít koupenou brusinkovou pomazánku ve skleničce a rozředit jí trochou horké vody. 

Cheesecake před podávám uchutíme trochou brusinkové omáčky.


Dobrou Chuť!



Komentáře

Oblíbené příspěvky