Jablečný štrůdl




500 g balení listového těsta
50 g másla
4 lžíce strouhanky
4 větší jablka
1 sáček skořicového cukru
hrst rozinek
1 vejce na potření

Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme strouhanku a smažíme asi 3 minuty. Poté pánev odstavíme z plotny a dáme na chvíli stranou.
Z lednice si vytáhneme listové těsto (s vychladlým se bude lépe pracovat), rozdělíme na dvě části a na pomoučněném válu každou rozválíme do obdelníkového tvaru.
Na těsta rozprostřeme osmaženou strouhanku a nastrouhaná jablka smíchaná se skořicovým cukrem a rozinkami.
Těsta i s náplní opatrně zavineme a okraje stiskneme k sobě. Záviny přesuneme na plech tak, aby spoj zůstal vespod. Na závěr je pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 20 minut.

Dobrou chuť!



Komentáře

Oblíbené příspěvky