Pudingová šarlota s jahodami




4 vejce
50 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
60 g polohrubé mouky
jahodová marmeláda

náplň:
500 ml mléka
2 vanilkové pudingy
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce rumu
200 ml smetany ke šlehání
jahody


Nejprve si připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky s oběma cukry ušleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a poté ho spolu s moukou střídavě přidáváme do žloutkové pěny. Těsto nám tak zůstane hezky nadýchané. Nalijeme ho na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 12 minut.
Ihned po upečení přeneseme těsto na čistou utěrku a sundáme pečící papír. Potřeme ho jahodovou marmeládou a pomocí utěrky pomalu stočíme do rolády. Necháme vychladnout.
Mísu o objemu 1,5 litru vyložíme potravinovou fólii a na její dno i stěny pokladme roládu pokrájenou na plátky.
Z mléka, pudingových prášků a cukru uvaříme hustší puding. Na závěr do něho zamícháme rum. Necháme vychladnout. Po vychladnutí do něho opatrně zamícháme hustě ušlehanou smetanu a pokrájené jahody. Náplň vlijeme do mísy a povrch poklademe zbylými plátky rolády. Takto připravenou šarlotu necháme v lednici přes noc ztuhnout.
Před podáváním jí vyklopíme z mísy a sejmeme potravinouvou fólii.

Dobrou chuť!



Komentáře

Oblíbené příspěvky