Voňavá bábovka s jablky, skořicí a javorovým sirupem




300 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
1/2 lžičky mleté skořice
200 g rozpuštěného másla
140 g třtinového cukru
100 ml javorového sirupu
3 vejce
5 oloupaných a nastrouhaných jablek nahrubo

Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a skořicí. Přidáme rozpuštěné máslo, třtinový cukr a javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka a vše důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do formy a přendáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 40 minut (dokud nám špejle nevyjde suchá).
Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy a pocukrujeme jí moučkovým cukrem. Necháme vychladnout.
(recept převzat z časopisu Apetit)

Dobrou chuť!



Komentáře

Oblíbené příspěvky