Puding s karamelovou omáčkou a třešněmi
300 g vypeckovaných třešní
150 ml červeného suchého vína
60 g cukru krupice
kousek celé skořice
silnější proužek z kůry citrónu
šťáva z půlky citrónu
1 vanilkový puding v sáčku
500 ml mléka
2 lžíce cukru krupice
Cukr vsypeme do vyšší pánve a na mírném plameni ho necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme víno, skořici a kůru z citrónu. Vyčkáme dokud se nám cukr znovu nerozpustí a víno se nevypaří aspoň na polovic. Vyndáme skořici a kůru z citrónu a přisypeme třešně. Omáčku necháme krátce přejít varem, měla by mít konzistenci sirupu.
Rozlijeme ji do pohárů (trochu si jí dáme stranou) a necháme vystydnout.
Z mléka, cukru a vanilkového pudingu v prášku uvaříme puding. Ještě teplý ho rozlijeme na omáčku s třešněmi a navrch nalijeme zbytek omáčky, kterou jsme si předtím odložili.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat